<< terug

Zondag 5 januari
Zondag Live !!
Status Quotes - Tribute to Status Quo
Aanvang 18:30 uur, entree gratis

'a Tribute to Status Quo, the classic frantic 1970's'

Gestimuleerd en geïnspireerd door de reünie tours van de oerbezetting van Status Quo, besloten gitaristen Toon Eppink en Raymond Nijenhuis na jaren hun woorden om te zetten in daden en een Status Quo tribute-band op te starten. Met de komst van drummer Rens Hardijzer en bassist Harry Kruisselbrink was het kwartet eind 2014 compleet. Alle vier zijn al jaren actief in de Nederlandse muziekscene en spelen in bands als The Fortunate Sons, Cuban Heels, Stingray en Mike & the Mellotones.

Status Quotes

De mannen van “Status Quotes” zijn stuk voor stuk opgegroeid met de muziek van Status Quo. De "12-bar-boogie" stroomt dan ook door hun bloed en dat hoor je! Met veel respect voor de sound van het origineel worden Quo-krakers voor het voetlicht gebracht. De band beperkt zich tot het repertoire van voor 1980, de tijd van de "Frantic Four", voor velen DE Status Quo line-up.

Status Quotes komt akelig dicht in de buurt van het klassieke Status Quo-geluid en ook de meerstemmige zang, één van de kenmerken van de Quo sound, is dik in orde. Er worden nummers gespeeld uit de Greatest Hits collectie, maar zeker ook albumtracks waarbij de echte Quo-fan zijn vingers aflikt.
En net zoals bij een Status Quo concert is het ook bij "Status Quotes" moeilijk, zo niet onmogelijk om stil te blijven staan.

De aanstekelijke "12-bar-boogie" en de pakkende songs worden op solide wijze gespeeld door "Status Quotes", en zorgen voor een Rock & Roll feest van de bovenste orde!

Toon Eppink - gitaar/zang
Raymond Nijenhuis - gitaar/zang
Harry Kruisselbrink - bas/harmonica/zang
Rens Hardijzer - drums

facebook.com/pages/Status-Quotes/